Welkom bij de Grenszangertjes
Wij zingen ook graag voor u, mail ons nu: info@grenszangertjes.nl
Terug kijken

 

Vier koren middag in Arnhem 


We zijn als kinderkoor op bezoek geweest bij de Amsterdamse Opera. Het was een geweldige dag. We kregen veel workshops aangeboden zoals bv een workshop zang, dans/beweging en een workshop drama. We hebben ook nog het hele opera gebouw van onderen tot boven mogen bekijken.

Aan het eind van de dag was er een schitterend optreden van de dames 'Wishful Singing' en een gezamenlijk optreden van alle kinderkoren.
Wat was het fantastisch om op zo’n groot podium te mogen optreden!


De Grote Kerk in Varsseveld was in november de buhne voor de Grenszangertjes. Een heel bijzonder en mooi project om aan mee te doen. Bij het zangspel hebben verschillende solisten prachtig gezongen. Soms zong het kinderkoor alleen, dan weer samen met het koor Jubilate uit Sinderen.
Onderstaande fotocollage (gemaakt door Han Westerveld) geeft
een impressie van het bijzondere gebeuren.

Doorlopend werden we begeleid door Emma Heijink op piano, Bert Vinke op keyboard, Lisette Hartemink bespeelde dwarsfluit, Jody Wiggers alt-saxofoon en op slagwerk Remco Hartemink. De zang van de kinderen werd versterkt door Dolf Wisselink.
Wij bedanken koor Jubilate voor de jurkjes en de sjaals die we mochten ontvangen.


Zaterdag 14 juni hebben we met het kinderkoor op het ‘Dr. Jenny Woonzorgcentrum ‘ gezongen.
Er was ook een braderie en de kinderen konden tussendoor lekker buiten spelen.

 


Zaterdag 17 maart j.l. hebben we meegedaan met het Nederlands Koor Festival in Breda. Geen wedstrijd van de KCZB maar de voorrondes van de landelijke finale die in juni zullen worden gehouden. Voor het onderdeel 'Technische kwaliteit' scoorde we maar liefst tachtig punten.


In onze nieuwe rood-zwarte outfit heeft een deel van het kinderkoor op zaterdag 21 mei opgetreden in Bunschoten-Spakenburg ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de KCZB.


Studiedag 19 maart in Houten

 
     
 

Zaterdag 19 maart heeft Riet in Houten een studie gevolgd. De kinderen uit het koor zijn ook meegeweest. Onder leiding van enthousiaste professionele dirigenten hebben de kinderen op niveau leuke liedjes ingestudeerd. Het lukte de kinderen om in één uur 4 liedjes te leren, waarvan één zelfs meerstemmig! Ook leerden we veel over de houding en hoe je fijn je stem kunt gebruiken.


Concert ouderenmiddag 26 janauari in het ontmoetingscentrum de Punt.

 

Onder begeleiding van Jarik, onze pianist, hebben we op de ouderenmiddag van 26 januari j.l. een concert verzorgd. Eerst zongen allerlei waterliedjes. Bekende liedjes zoals 'De dronken zeeman' en 'daar was laatst een meisje loos'. Maar ook liedjes als Row your boat waarbij alle aanwezigen moesten roeien. We hebben heel veel liedjes gezongen, en samen met de ouderen het lied 'Het roosje' gezongen. Je weet wel; "Knaapje zag een roosje staan". Het was mooi om te zien hoe leuk de ouderen het vonden om ook zo'n oud lied te horen. Het was ook leuk voor ons om te merken dat iedereen het lied 'My Bonnie is over the ocean' kent. Er werd volop meegezongen en dat maakte het heel gezellig. We deden ook nog een heksenlied, maar Hannah was haar heksenpak vergeten. Tja ......wat nu? Riet improviseerde misschien niet op zo'n heel handige manier. Ze vroeg aan de aanwezige oudere dames wie er voor Heks wilde speelde. Verbaasde blikken keken de dirigent aan, de kinderen riepen meteen; "Riet zoiets zeg je toch niet tegen ouderen". Hannah speelde toch maar voor heks en de ouderen konden gerustgesteld op hun stoel blijven zitten. Ook het lied van de Zuiderzeeballade hebben we gezongen; Helaas kon onze zingende opa niet. Geen nood, Riet verkleedde zich als opa en zo konden wij dit gezellige lied toch zingen. En weer zong iedereen mee.
Het was een gezellige geslaagde middag, we werden goed verzorgd en kregen lekker drinken en een heerlijk oliebol!


Kerstfair 11 december 2010 in Heerewaarden

Met de bus gesponsord door Rijschoolhouder Nico uit Dinxperlo reisden wij onbezorgd naar Heerewaarden. De kerstfair was helemaal in Charles Dickens stijl en werd georganiseerd voor het goede doel "Kika". De organisatoren uit Heerewaarden hadden voor alle kinderen mooie kleren in Dickens stijl. De fair zelf was het knus en gezellig. Vuurkorven zorgden ervoor dat wij tussen de optredens door op konden warmen. Scrooge liep rond en riep iedereen op om voor veel geld een bod te doen op het mooiste lied. Maar ook een politieagent die leek weggelopen uit de film Pietje Bel zorgde voor hilariteit. Telkens ging hij met een fluit achter één van de kinderen aan om ze zogenaamd op te sluiten of de stuipen op het lijf te jagen. Natuurlijk werd er ook gezongen, het Stille Nacht, Nowell, Er is een kindeke geboren op aard enz. werd meegezongen door de kinderen uit Heerewaarden. 's Avond tegen half negen gingen we weer terug, het was vooral heel gezellig in de bus.


Foto's van het jubileum 2010 vindt u op de pagina "40 jaar jubileum".


Juli 2010 - Opname's voor de Jubileum-CD in de Keurhorsterkerk te Sinderen.

 
     
 

 

 

 Maart 2010 - Eerste prijs in de voorrondes landelijke finale in Bunschoten2008Landelijke wedstrijd 2007 in Ermelo - Eerste prijs voor de GrenszangertjesLandelijke wedstrijd 2006 in Ermelo - Derde prijs voor de Grenszangertjes

 

Eventjes ontspannen

 

Oefening voor de wedstrijd1980 - Vijf en dertig jaar terug in de tijd!


Wij zoeken oude foto's van de Grenszangertjes. Bezit u misschien ook foto's van de Grenszangertjes? Mogen wij die dan heel even van u lenen ? Dan mij maken er een kopie van, u krijgt uw foto natuurlijk direct terug en het resultaat plaatsen wij op deze pagina.


^