Welkom bij de Grenszangertjes
Wij zingen ook graag voor u, mail ons nu: info@grenszangertjes.nl
40 jaar jubileum

U kunt hieronder de foto's van de jubileumavond bekijken. Afhankelijk van uw verbinding kan het even duren voordat alle foto's zijn geladen. Mocht u foto's willen bestellen mail dan het nummer van de foto door aan Frank Vinkenvleugel (hier klikken om te mailen). Op de pagina "40 jaar jubileum" vindt u meer over de uitgebrachte cd en bestelwijze. Natuurlijk mag u het ook gewoon aan ons doorgeven wat u wilt hebben.

 
 

In juni 2010 hebben wij ter ere van het veertig jarig jubileum, in de Keurhorsterkerk te Sinderen opnames gemaakt voor een jubileum cd. Het is een hele mooie en bijzondere cd geworden. Bijzondere omdat behalve de koorzang bijna elk kind (niet iedereen kon die dag) met een korte of langere solo op de cd staat. Je hoort jongere beginnende kinderstemmen, maar ook volle ontwikkelde kinderstemmen. Naast de grenszangertjes staan op de cd opnames van het jeugdkoor Anteverta. Jeugdkoor Anteverta laat horen hoe de ontwikkeling verder gaat op zanggebied.

Nu bestellen: de Jubileum CD van de Grenszangertjes

De jubileum cd kunt u bestellen via ons mailadres info@grenszangertjes.nl
of bij één van de bestuursleden.

Verslag Jubileum
Eind 2010 hebben wij het jubileum veertig jaar de Grenszangertjes gevierd in "Ons Huis" met een fantastische avond. Kinderkoor-1 & 2 beten de spits af met het zingen van "Let start the beginning", het bekende Do-Re-Mi uit de Sound of Music. Na een aantal liedjes zong het kinderkoor-2 alleen verder, goed te horen is bij dit koor dat er velen reeds meerdere jaren bij het koor zitten en mede door de methode "Jongleren" een goede techniek hebben ontwikkeld.

Kort voor de pauze kwam wethouder Rijks naar voren. De oud dirigent Dick Homburg en de huidige dirigent Riet Lieverdink - van Eerden mochten als eerste de nieuwe CD in ontvangst nemen. Wethouder Rijks hield een leuke toespraak "Kinderen goed laten zingen is niet eenvoudig. Zingen is heerlijk om samen te doen en dat het al 40 gebeurt is echt bijzonder". Met de woorden "Hou vol om zo door te gaan"ontving het koor een passend kado.

Na de pauze vervolgde kinderkoor-2 haar programma maar dan in samenwerking met het jeudkoor Anteverta. Daarbij werden een paar liederen twee en later zelfs drie stemmig uitgevoerd. Het jeugkoor Anteverta bracht hierna nog enkele liederen waarbij fluitspel voor een extra dimensie zorgde.

Oud dirigent Dick Homburg vertelde vervolgens over zijn periode van bijna 25 jaar voor het kinderkoor. Hij vertelt over alle uitstapjes die hij met het koor maakte. Over de ontmoeting met prinses Margriet. Met plezier heeft hij dit gedaan ondersteund door zijn vrouw en de bestuursleden.

Een speciaal voor die avond (uit oud leden) samengesteld koor durfde het na vier keer oefenen wel aan om goed en enthousiast een drietal liederen te laten horen.

Voor dirigent Riet was het een grote verrassing om toegezongen te worden door bestuur en koor. Met het zingen van verschillende liederen en het uitreiken van veertig rozen werd Riet bedankt voor haar geweldige inzet om de kinderen te laten zingen.

Aan het eind van de avond werd iedereen bedankt, de sponsoren en de bestuursleden die door al die jaren heen het koor zijn blijven steunen. Ook de pianisten Jarik de Graaff, Bert Vinke, de fluitistes Lisette Hartemink en Annerieke Reusen mogen we hierbij zeker niet vergeten. Met het lied "Heal on the World"werd de succesvolle avond beëindigd.


^